NIEUWEGEIN - Van de 17.000 getroffen huishoudens en bedrijven in Nieuwegein zitten er rond 16.45 uur nog ongeveer 3000 zonder stroom.

Dat meldde netbeheerder Stedin vrijdagmiddag.

Donderdagavond kwamen ongeveer 17.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom na blikseminslag in twee transformatorhuisjes. Stedin zegt met man en macht te werken om de resterende 3000 klanten weer van stroom te voorzien.

In de wijken Vreeswijk en Jutphaas is nog geen stroom.

''We bouwen de stroomvoorziening gefaseerd op'', aldus Blom. ''Deze dag willen we zo ver mogelijk komen en proberen iedereen weer van stroom te voorzien. Maar we houden wel een slag om de arm. We weten nu nog niet welke problemen we tegenkomen tijdens de herstelwerkzaamheden.''

Extra politie

Er is vrijdag vanwege de storing extra politie op de been. Dat zei burgemeester Hans Backhuijs vrijdag tijdens een persconferentie in het stadhuis.

Volgens de burgemeester had zich tot dusverre één 'incident' voorgedaan wegens de stroomstoring. Iemand die voor een nieranalyse naar het ziekenhuis moest, kon niet weg uit zijn woning op de 13e etage van een flatgebouw. De brandweer haalde de man die hulp inriep met zijn mobiele telefoon, naar beneden.

Verder hebben vooral veel supermarkten en restaurants schade door het uitvallen van stroom. Veel etenswaren moeten worden weggegooid.

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive

Stroomstoring in Nieuwegein