UTRECHT - De verhuizing van het Armando Museum vanuit Amersfoort naar landhuis Oud-Amelisweerd in Bunnik gaat definitief door.

De Utrechtse gemeenteraad gaf donderdagavond groen licht voor een krediet van 1,6 miljoen euro voor de restauratie van het landhuis en het overdragen van het beheer ervan aan de Stichting Museum Oud-Amelisweerd.

Wethouder Frits Lintmeijer moest wel een aantal toezeggingen doen aan de raad, die vorige week nog erg kritisch was over de exploitatieplannen van het museum.

Zo heeft hij beloofd dat de gemeente geen subsidie zal verstrekken om eventuele exploitatietekorten aan te vullen. Ook zegde hij toe rond de zomer nog een onafhankelijk kostenonderzoek te laten doen naar de huur van het pand en over twee jaar de raad uitvoerig te informeren over de situatie rondom het landhuis.

Het Armando Museum was voorheen gevestigd in de Amersfoortse Elleboogkerk, die in 2007 werd getroffen door brand. Het was aanvankelijk de bedoeling het museum daar opnieuw onder te brengen, maar uiteindelijk is besloten de collectie te verhuizen.

Oud-Amelisweerd ligt in Bunnik, maar de gemeente Utrecht is eigenaar van het landhuis.