AMSTERDAM - De Postcode Loterij legt zich niet neer bij de uitspraak van de kantonrechter om 6 personen die in 2010 meededen aan de 'Gouden Munt'-actie 2500 euro te betalen.

De organisatie gaat in hoger beroep, zo is woensdag bekendgemaakt.

De kantonrechter in Amsterdam bepaalde woensdag dat de Postcode Loterij niet duidelijk genoeg is geweest over de voorwaarden van de actie.

Ook vindt de rechter het niet zo gek dat de deelnemers dachten dat ze gegarandeerd geld zouden krijgen van een organisatie die ''in prijzen doet''.

Welkomstgeschenk

Volgens de Postcode Loterij ging het slechts om een kans om dat geld te winnen. Dat zou op de achterkant van de brief hebben gestaan.

''In de brief stond immers dat men kans maakte op verschillende welkomstcadeaus bij aankoop van een nieuw lot. Iedere deelnemer heeft een van de welkomstcadeaus ontvangen'', zo stelt de Postcode Loterij.

Achterkant

De rechter vindt dat de brief, het overzicht van de cadeaus en de ingestuurde bon niet naar de tekst op de achterkant verwijzen.

De Reclame Code Commissie oordeelde eerder al dat het om misleidende reclame van de Postcode Loterij ging. Daarop eisten de zes spelers bij de rechter alsnog uitbetaling.

Het verweer van de Postcode Loterij dat de deelnemers hadden moeten snappen dat dat ze geen recht hadden op het geld, legde de rechter woensdag naast zich neer.