DEN HAAG - Sander V., die tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs is veroordeeld voor de moord op het 12-jarige meisje Milly Boele, stapt naar de Hoge Raad.

Zijn advocaat Willem Jan Ausma meldde maandag dat cassatie wordt ingesteld omdat V. het er niet mee eens is dat hij ook is veroordeeld voor orale verkrachting van Milly.

Het gerechtshof in Den Haag Legde V. 2 weken geleden dezelfde straf op als de rechtbank in Dordrecht eerder al deed. Het hof vindt niet alleen de moord op het meisje bewezen, maar ook verkrachting.

Voor de rechtbank stond dat laatste niet vast. Mede omdat de rechtbank hem daarvan vrijsprak, denkt V. dat hij kans maakt bij de Hoge Raad, aldus Ausma.

Rouwverwerking

De familie van Milly had, 2 jaar na haar overlijden, gehoopt dat ze met de rouwverwerking kon beginnen, zo laat hun advocaat Frank van Ardenne weten. Doordat Sander V. in cassatie gaat, lukt dat nu nog niet.

''De familie ervaart de actie van Sander V. als des te pijnlijker omdat het bewijs van verkrachting overweldigend is'', aldus de raadsman.