RIJSWIJK - De politie heeft zondagavond 9 mensen aangehouden na enkele opstootjes rondom het Haagse Jonckbloetplein.

Dat meldde de politie in de nacht van zondag op maandag. Tot grote ongeregeldheden kwam het niet in Den Haag, in tegenstelling tot na de vorige wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK voetbal.

Volgens de politie was het relatief rustig in de buurt rondom het beruchte plein. Toch werd er met vuurwerk en een enkele steen gegooid. Toen er ook een brandje werd gesticht, dreven de politie en de Mobiele Eenheid de mensen uiteen.

Omdat negen mensen geweld gebruikten of weigerden te vertrekken, werden ze opgepakt. Ze zitten nog vast. Omdat zeven anderen geen identiteitsbewijs konden tonen, kregen zij een boete.

Bekijk beelden:

Enkele opstootjes

Het bleef het zondagavond rustig in de grote steden. Op enkele opstootjes na, voornamelijk in Den Haag, had de politie geen zware kluif aan het publiek, zo lieten verschillende woordvoerders weten.

In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht bleef het rustig na de match. Er waren geen grote incidenten, zo lieten de woordvoerders weten.

Charkov

In het Oekraïense Charkov, waar Nederland haar derde nederlaag leed, waren zondag 10.000 Oranjesupporters bijeen. Zij verzamelden zich op het Vrijheidsplein in de stad, waar zij feestvierden met oranje uitgedoste inwoners van de stad. Veel bekijks kreeg de stoet van de Oranje Trophy, die vanuit Amsterdam naar Oekraïne waren gereden.

Later zagen duizenden supporters in het Metaliststadion hoe het Nederlands elftal met 2-1 verloor van de Portugezen en daarmee werd uitgeschakeld op het toernooi. Het verlies werd volgens een woordvoerder van het Nederlandse politieteam in de stad goed gedragen. ''Het stadion loopt vlot leeg, er valt geen onvertogen woord.’’

Lees alles over het EK op de special van NUsport

Volg alle Twitterberichten over Oranje via NUlive