BUNDE - Omstanders hebben zaterdag de achtervolging ingezet nadat twee piepjonge overvallers een vrouw hadden neergestoken tijdens een beroving van een postkantoor in Bunde (Limburg).

Ze wisten een van de knapen te grijpen, de politie hield de tweede overvaller aan.

De overvallers van 15 en 17 jaar eisten geld in het postkantoor aan het St. Agnesplein. Eén van hen stak daarbij een 26-jarige vrouw met een mes in haar rug. Ze hield daar een diepe wond aan over.

Toen de twee het geld overhandigd hadden gekregen renden ze de zaak uit, achternagezeten door een postkantoormedewerker. Omstanders zetten de achtervolging voort en wisten een van de jongens tegen de grond te werken.

De politie greep de ander even verderop. ''Enkele patrouilles hebben de jongen klemgereden'', zei een woordvoerder van de politie. Het geld hadden de overvallers in de tussentijd weggegooid. Het zat in een plastic zak en werd op aanwijzing van de laatste arrestant teruggevonden.

Wat de jongens bezielde om de vrouw neer te steken, begrijpt de woordvoerder van de politie ook niet. ''Ze waren blijkbaar niet goed bij hun hoofd'', zei hij. ''De vrouw kreeg gelijk een mes in haar rug, alsof ze bij het personeel hoorde''.

Geschrokken

De vrouw bracht het er wonderwel redelijk van af. ''Ze is vreselijk geschrokken, maar gelukkig werd er geen vitaal lichaamsdeel geraakt. Ze is ter plekke behandeld door een arts.''