DEN HAAG - Drie verdachten die woensdagavond betrokken waren bij relletjes op het Jonckbloetplein in Den Haag, zijn vrijdag veroordeeld tot celstraffen.

De vierde verdachte, een 17-jarige jongen, kreeg een werkstraf en voorwaardelijke jeugddetentie. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.

De hoogste straf kreeg een 42-jarige man uit Den Haag: 19 dagen cel. Daardoor zit hij de rest van het EK Voetbal achter de tralies.

De rechter oordeelde dat de man had geprobeerd een agent ernstig te verwonden door een steen naar een politiepaard te gooien. De officier van justitie had 2 maanden cel, waarvan 1 voorwaardelijk, geëist.

Gebiedsverbod

Een 18-jarige Voorburger moet 6 dagen de cel in en kreeg een gebiedsverbod. Een 26-jarige Hagenaar kreeg 10 dagen cel opgelegd, wegens het vernielen van de spiegel van een politiewagen. De 17-jarige jongen werd veroordeeld wegens het gooien van een steen tegen de ruit van een politieauto.

De laatste drie verdachten mogen zich de tijdens wedstrijden die het Nederlands elftal op het EK nog speelt, niet meer rond het Jonckbloetplein vertonen. Al jaren vinden na wedstrijden van Oranje op voetbaltoernooien relletjes plaats op en rond het plein.

Celstraffen voor relschoppers Den Haag