BREDA - Het Openbaar Ministerie in Breda heeft donderdag 2 jaar celstraf geëist tegen drie leden van motorclub Satudarah vanwege de mishandeling van twee mannen in Rijsbergen in augustus.

De slachtoffers werden geschopt en geslagen vanwege een conflict over geld. Een van de slachtoffers werd gestoken met een mes.

Omdat niet duidelijk is geworden wie met het mes heeft gestoken, is er volgens officier van justitie Lucas van Delft geen bewijs voor de zwaardere beschuldigingen: poging tot moord of doodslag. Ook voor het medeplegen van bedreiging van twee portiers in Breda bestaat tegen de drie verdachten volgens het OM geen bewijs.

In totaal 12 leden van de motorclub werden aangehouden voor hun betrokkenheid bij de mishandeling en de bedreiging van de portiers. De meesten werden gearresteerd tijdens een inval met veel machtsvertoon in het clubhuis van de motorclub in Zundert in oktober.

Clubeed

De verdediging denkt dat niet is vast te stellen wie er bij de vechtpartij in Rijsbergen betrokken is geweest. Vermoedelijk vanwege de clubeed zwijgen alle verdachten. De herkenning is gebaseerd op camerabeelden uit de buurt, waarnemingen van getuigen en politiemensen. Bovendien heeft het Openbaar Ministerie de individuele rol van de verdachten niet duidelijk kunnen maken, betoogden advocaten.

De overige acht verdachten staan volgende week terecht. De uitspraak staat gepland op 10 juli.