VALKENSWAARD - De exploitant van het café in Valkenswaard waar zondagavond laat drie mensen werden beschoten heeft na de schietpartij bewust sporen gewist.

Burgemeester Anton Ederveen schrijft dat in een toelichting op zijn besluit om het café 3 weken te sluiten.

Toen de politie zondagavond kort na de schietpartij arriveerde, zagen agenten dat de vloer van het café werd schoon geveegd door enkele mensen. De uitbater vertelde dat hij weliswaar knallen heeft gehoord maar dat er geen gewonden waren en dat er volgens hem niks aan de hand was.

De politie constateerde echter verse bloedvlekken op de vloer en ontdekte een kogelgat in de ruit van een shoarmazaak in de buurt.

Misdrijf

De politie laat desgevraagd weten dat het bewust uitwissen van sporen een misdrijf is als dat aangetoond kan worden. Een woordvoerster zegt dat het de aandacht van het onderzoeksteam heeft maar dat de prioriteit ligt hij het oplossen van de schietpartij.

Volgens de eerste melding van de uitbater van het café kwamen 4 tot 5 personen binnen bij het besloten feest en werd er met 1 of 2 wapens geschoten. In ziekenhuizen in de omgeving hebben zich nadien drie mensen met schotwonden gemeld.