DE BILT - Nederland maakt zich op voor de moeder aller voetbalwedstrijden: Nederland tegen Duitsland.

Het KNMI verwacht woensdagavond in elk geval rustig weer in ons land. Het is half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog, aldus het weerinstituut.

Tijdens Nederland - Duitsland geldt in de Nieuwstraat/Neustrasse op de grens van Kerkrade met Duitsland een noodverordening.

De Duitse en Nederlandse politie patrouilleren dan samen door de straat. De verordening moet ernstige verstoringen van de openbare orde voorkomen. Tijdens eerdere WK- en EK-duels zochten Nederlandse en Duitse fans op de Nieuwstraat wel eens de confrontatie.

Haagse politie

De Haagse politie zal opnieuw aanwezig zijn op het Jonckbloetplein. Daar is het geregeld onrustig tijdens wedstrijden van Oranje.

Wie rotzooi trapt, wordt aangehouden. Maar dat geldt ook voor andere locaties in de regio waar veel toeloop wordt verwacht, aldus een politiewoordvoerster.

Zaterdag, toen Nederland tegen Denemarken speelde, werden 20 mensen op het plein opgepakt.

Handelskamer

Woensdag stelt de Nederlands-Duitse handelskamer zijn tuin beschikbaar voor 80 Nederlandse en Duitse bedrijven om samen naar de Nederland - Duitsland te kijken op een groot scherm.

De Nederlanders krijgen één kant van de tuin, de Duitsers de andere. De Nederlandse supporters worden aangevoerd door de voorzitter van de Nederlands-Duitse handelskamer. In het andere kamp is de Duitse ambassadeur aanwezig.

Lees Twitterberichten over het EK via NUlive

Nederland klaar voor EK-duel