RIJSWIJK - Een meerderheid van de Nederlandse voetbalfans wil dat bondscoach Bert van Marwijk woensdagavond in het EK-duel met Duitsland met zowel Robin van Persie als Klaas-Jan Huntelaar speelt.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, gehouden onder 1200 Nederlanders.

58 Procent van de ondervraagden wil dat Huntelaar in de spits staat met Van Persie erachter, 20 procent kiest voor Huntelaar in de spits en Van Persie op de bank.

Slechts 6 procent van de Nederlanders wil dat Van Marwijk net zo begint als tijdens het verloren EK-duel met Denemarken (0-1): met Van Persie in de aanval en Huntelaar op de bank.

Sneijder

Van de ondervraagden zegt 68 procent Wesley Sneijder de beste speler van de wedstrijd tegen de Denen te vinden, gevolgd door Jetro Willems met 47 procent. Huntelaar en Van Persie worden door respectievelijk 15 en 11 procent van Nederland als beste speler van afgelopen zaterdag aangeduid.

Overigens is het vertrouwen in Oranje na de nederlaag tegen Denemarken drastisch gedaald. Inmiddels denkt 59 procent van de Nederlanders dat de nationale ploeg al na de groepsfase naar huis moet, terwijl een week geleden nog slecht 24 procent van de Nederlanders van dat scenario uitgingen.

Lees alles over het EK op onze special