AMSTERDAM - Het KNMI waarschuwt maandag voor slecht weer in Nederland. Aan het begin van de avond zijn er in het hele land onweersbuien.  

De onweersbuien gaan mogelijk gepaard met hagel. Ook dinsdagmiddag kan het in het zuidoosten en oosten flink onweren.

De regen zorgt maandagavond ook voor overlast. Omdat in korte tijd veel neerslag viel moest bioscoop Pathé aan het Schouwburgplein in Rotterdam zijn voorstellingen afbreken vanwege wateroverlast.

De voorstellingen in de Pathé-bioscoop aan het Schouwburgplein werden rond 16.45 uur gestopt. Op dat moment waren er ongeveer 150 mensen verspreid over zeven zalen, zei manager Rob van der Meer van Pathé tegen de regionale omroep RTV Rijnmond. De politie meldde dat de ontruiming vanwege waterlekkage in de kelder ''gemoedelijk" is verlopen. Volgens manager Van der Meer stond er zo'n 15 centimeter water.

Ook het Oude Luxor Theater in die plaats heeft last van het noodweer, zo meldt de NOS. Daar zijn kleedkamers ondergelopen.

Buienlijn

Volgens Weeronline.nl viel in korte tijd zo'n 30 millimeter regen in de regio Rotterdam. Dat kwam door een zogeheten buienlijn, een reeks buien die schuin over het zuiden van het land richting Rotterdam en Den Haag trok. Daardoor viel op een smalle strook relatief veel neerslag. Zo hadden Veghel (39 millimeter) en Den Bosch behoorlijk wat last en viel in Ridderkerk zelfs wat hagel.

In de loop van de avond neemt de activiteit van de buien af.

Bekijk hier de actuele weersverwachtingen

KNMI waarschuwt voor onweer