DE LUTTE - In het Overijsselse plaatsje De Lutte, nabij Oldenzaal, woedt maandagochtend een zeer grote brand in een restaurant. Dat meldde de brandweer.

Mensen in de wijk De Essen in Oldenzaal werd enige tijd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Ook gingen de sirenes af in Oldenzaal. Het advies is inmiddels ingetrokken.

De uitslaande brand legde restaurant Pan volledig in de as. Bij de brand kwam asbest vrij, maar die daalde neer in de directe omgeving van het pand.

''Er zijn ook wat verbrandingsresten neergedaald in bewoond gebied, maar dat is geen asbest'', verzekerde een woordvoerster van de brandweer.

Bij de brand kwam veel rook vrij en die trok precies naar delen van Oldenzaal. Vandaar dat omwonenden ramen en deuren gesloten moesten houden en binnen moesten blijven.

Afgesloten

De provinciale weg N735 tussen Oldenzaal en De Lutte werd afgesloten, omdat de brandweer haar materieel moest uitrollen over het asfalt.

Omdat er nog een deel van het pand moet worden gesloopt en het nablussen nog enkele uren in beslag kan nemen, blijft de weg voorlopig dicht. Het verkeer wordt omgeleid, de afsluiting heeft niet geleid tot grote opstoppingen.

Er was niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Grote brand in restaurant De Lutte