ROTTERDAM - In Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven mannen aangehouden nadat de politie tijdens een standaardcontrole tientallen kilo's drugs en meerdere vuurwapens had aangetroffen.

Dat heeft een woordvoerster van de politie zondag gezegd. Agenten die op de Tholenstraat reden, zagen vier mannen voor een woning staan. Toen de agenten dichter bij kwamen, liepen twee van hen met een tas het portiek in.

Even daarna gingen die twee er via een balkon aan de achterkant van een woning vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en wisten hen te arresteren. Een derde verdachte die ook wegrende, werd ook in de boeien geslagen.

In de tas bleken een vuurwapen en onderdelen van een vuurwapen te zitten. In de woning waar de mannen van het balkon waren afgesprongen, werden de drugs en ook een automatisch vuurwapen aangetroffen.

Twee mannen die in de woning waren, zijn aangehouden. Dat geldt ook voor de twee andere mannen van het groepje van vier die aanvankelijk voor het huis stonden. De politie heeft de drugs en wapens in beslag genomen.