AMSTERDAM - De opleiding Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle kampt voor het komende schooljaar met een forse daling in het aantal inschrijvingen.

Dat schrijft RTV Oost vrijdag.

De opleiding kwam de afgelopen maanden negatief in het nieuws omdat een groot aantal studenten onterecht een diploma bleek te hebben gekregen.

Begin juni 2011 hadden zich 372 studenten ingeschreven voor de opleiding. Op dit moment zijn dat er slechts 198.

Ook andere opleidingen van Windesheim hebben te kampen met een afname in het aantal inschrijvingen.

Fontys

Ook de opleiding Journalistiek van Fontys Hogeschool in Tilburg signaleert een daling in het aantal inschrijvingen. Deze is echter lang niet zo significant als bij Windesheim.

"Er zijn nu 300 inschrijvingen, terwijl dat er op hetzelfde moment in 2011 nog 380 waren. Dat betekent een daling van 20 procent", laat een woordvoerder weten.

"We maken ons echter geen zorgen, omdat onze opleiding een restrictie heeft van 300 deelnemers. Kijkend naar alle opleidingen van onze onderwijsinstelling is er zelfs een stijging van 5 procent wat betreft aantal inschrijvingen."

Hogeschool Utrecht

Een woordvoerster van de School voor de Journalistiek in Utrecht laat aan NU.nl weten dat er geen daling is in het aantal inschrijvingen. "Er is geen variatie ten opzichte van 2011."

"Onze opleiding is normaal gesproken de populairste onder studenten die journalistiek willen gaan doen. Ze kunnen een voorkeurslijst invullen en als de studenten niet een van onze 360 plaatsen weten te bemachtigen kunnen ze bijvoorbeeld naar Tilburg of Zwolle, net waar hun voorkeur ligt."