KRAKAU - Het Nederlands elftal stapt vrijdag om 10.00 uur in Krakau op het vliegtuig naar Charkov, waar zaterdag het eerste duel op het EK met Denemarken op het programma staat.

Oranje traint rond 18.00 uur (Nederlandse tijd) in het Metaliststadion van de tweede stad van Oekraïne. Bert van Marwijk geeft om 17.15 uur een persconferentie. Hij vertelt dan of Joris Mathijsen in zijn selectie voor het EK blijft. De verdediger herstelt langzamer dan verwacht van een hamstringblessure. Van Marwijk mag tot vrijdag 18.00 uur een vervanger voor Mathijsen oproepen.

De bondscoach houdt zijn basisformatie waarschijnlijk tot zaterdag vlak voor de wedstrijd tegen de Denen geheim. Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay en Robin van Persie lijken zeker van een startplaats.

Ron Vlaar is een voorname kandidaat om de geblesseerde Mathijsen te vervangen. Van Marwijk moet verder beslissen of hij het aandurft met de pas 18-jarige Jetro Willems als linksback.

Lees alles over het EK in ons dossier