ZUTPHEN - Een 23-jarige voetballer van DOS Kampen die betrokken zou zijn geweest bij een massale vechtpartij tijdens een wedstrijd in het amateurvoetbal, is weer op vrije voeten gekomen.

De raadkamer van de rechtbank in Zutphen heeft de voorlopige hechtenis van de man opgeheven. Dat heeft zijn advocaat Jan Boksem donderdag laten weten.

De voetballer zou op 14 april in de wedstrijd tegen Zwart Wit '63 uit Harderwijk een speler tegen het hoofd hebben getrapt.

De 27-jarige voetballer brak zijn neus, beide oogkassen en zijn kaak op twee plaatsen. De wedstrijd werd gestaakt. De 23-jarige man wordt verdacht van zware mishandeling. Ook een 20-jarige Kampenaar zat korte tijd vast vanwege vermeende betrokkenheid.

Geroyeerd

Beide spelers zijn door de voetbalclub geroyeerd. De voetbalbond KNVB schorste de 23-jarige Kampenaar voor het leven en de 20-jarige voor acht wedstrijden.

Het Openbaar Ministerie (OM) liet weten dat het niet tegen het besluit van de raadkamer in beroep gaat. De voetballer blijft wel verdachte. Waarom de rechtbank hem liet gaan, is niet bekendgemaakt.