DEN HAAG - Er is een derde verdachte opgepakt, die betrokken zou zijn geweest bij de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann op 25 april.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag liet donderdag weten dat de 27-jarige man al op 31 mei in Almere is aangehouden. In het belang van het onderzoek is de arrestatie niet eerder bekendgemaakt, aldus het OM.

De 27-jarige zou de twee hoofdverdachten, de 19-jarige Hagenaars Sandro G. en Ziya B., met de auto naar en van Stratmanns juwelierswinkel Lapidee aan de Beeklaan hebben gereden.

Het rechercheteam kwam de man op het spoor gedurende het onderzoek van politie en justitie. Afgelopen vrijdag heeft de onderzoeksrechter bepaald dat de nieuwe verdachte in elk geval nog 14 dagen vastgehouden mag worden. Daarna zal de raadkamer van de rechtbank over eventuele verlenging van het voorarrest beslissen.

De twee andere verdachten, die hebben toegegeven dat zij de roofoverval hebben gepleegd, zitten vast sinds 2 mei. De politie plukte Ziya B. in de Haagse Schilderswijk van straat en Sandro G., die naar Georgië was gevlucht, meldde zich daar en is overgebracht naar Nederland.

Op de Georgische tv was te zien hoe G. voor de camera zijn betrokkenheid bij de overval bekende. Voor B. en G. is respectievelijk op 16 en 23 mei een periode van drie maanden voorlopige hechtenis ingegaan.

De zeer gewelddadige overval wekte veel woede en verontwaardiging. Politie en justitie haalden alles uit de kast om de overvallers snel te pakken te krijgen. Zo werden de heftige beelden van de beveiligingscamera vrijgegeven en later ook de portretten en volledige namen van de verdachten.