AMSTERDAM - Advocaat Richard Korver doet bij de rijksrecherche aangifte van schending van het ambtsgeheim, na een publicatie in nrc.next donderdag over de vrijlating van Peter la S.

Peter la S. is kroongetuige in het Amsterdamse liquidatieproces Passage. De krant baseerde zich op bronnen in opsporingskringen.

La S. deed al eerder aangifte, nadat de NOS informatie had gepubliceerd over afspraken die La S. met justitie zou hebben gemaakt in het kader van zijn getuigenbescherming.

Volgens Korver maakt La S. zich grote zorgen over zijn veiligheid, ''nu juist de organisatie die voor de veiligheid borg dient te staan, kennelijk zo lek is als een mandje.''

Problemen

Korver is de civiele advocaat van La S. Hij onderhandelt met justitie over de beschermingsovereenkomst met La S., waarover gaandeweg het proces telkens problemen zijn ontstaan.

De aangifte van donderdag is een aanvulling op de eerdere aangifte, zegt hij. Die is volgens de kroongetuige niet serieus genoeg genomen. Heel ernstig, vindt Korver, omdat het vertrouwen in getuigenbescherming op deze manier ''een forse deuk oploopt''.