ROME - Drie leden van een Nederlands gezin worden sinds donderdagochtend vermist na een gasexplosie in Italië. De zoekactie was donderdagmiddag nog in volle gang.

De twee volwassenen en een kindje van 18 maanden verbleven waarschijnlijk in een gebouw dat instortte na een vermoedelijke gasexplosie.

Volgens burgemeester Giuseppe Lovascio van Conversano nemen de Nederlanders hun mobiele telefoon niet op. De auto van het gezin staat geparkeerd in de buurt, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

Door de explosie stortten twee oude gebouwen in. Een gebouw was leeg en in het andere gebouw zaten vooral toeristen. Tien mensen zijn lichtgewond geraakt, volgens de lokale autoriteiten.

Naar verluidt zijn hulpverleners ook nog op zoek naar de dochter van een Albanees stel, dat levend uit het puin is gehaald.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat de drie vermisten de Nederlandse nationaliteit hebben. Het ministerie staat in contact met de burgemeester van de plaats. Een medewerker van het Nederlandse consulaat in Bari is naar Conversano gegaan om bijstand te verlenen. Meer details kan het ministerie nog niet geven.

Lees Twitterreacties op dit nieuws via NUlive

Gasexplosie in Italië