SCHAIJK - De A50 bij knooppunt Paalgraven ter hoogte van Schaijk is mogelijk tot donderdagochtend dicht. Dat meldde Rijkswaterstaat.

Op het knooppunt reed woensdagmiddag een vrachtwagen tegen een viaduct, waarna de snelweg in beide richtingen helemaal werd afgesloten. In de loop van woensdagavond moet duidelijk worden wat de bouwkundige staat van het viaduct is.

Op de weg ontstond een zogenoemd verkeersinfarct, zo meldde de ANWB. Het advies is de snelwegen rond Oss te mijden. Het verkeer op de A50 en A59 was helemaal vastgelopen. Rond vijf uur 's middags stond er vanuit Arnhem 14 kilometer file, vanuit Den Bosch en vanuit Eindhoven 10 kilometer. Er is een ruime omleiding ingesteld via de A15 en A2.

Midden in de file op de A59 bij Heesch gebeurde 's avonds ook nog een ongeluk. Daar moest een traumahelikopter bij komen.

Middenpijler

Een vrachtwagencombinatie reed woensdagmiddag tegen de middenpijler van het viaduct. Het is onbekend of er instortingsgevaar is, zegt een woordvoerder.

Verkeer mag ook niet over het viaduct. De vrachtwagen vervoerde papierrollen, die op de weg zijn terechtgekomen. De vrachtwagenchauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie

A50 dicht na ongeluk