DEN HAAG - Een politie-inval heeft dinsdagavond tot onrust geleid in de Haagse wijk Laakkwartier.

Ongeveer 50 omstanders uit de buurt probeerden het werk van de agenten te beletten en bekogelden hen met zwaar vuurwerk.

Dat heeft de politie gemeld. De mobiele eenheid greep in om de menigte op afstand te houden. Daarbij is niemand aangehouden.

De politie was op zoek naar een 30-jarige verdachte uit Den Haag die mogelijk vuurwapengevaarlijk was. Een arrestatieteam deed een inval in een woning in de Hildebrandstraat, die was afgezet.

Daar werd de verdachte echter niet aangetroffen. Daarna viel het arrestatieteam een nabijgelegen woning binnen, waar de verdachte en twee vrouwen werden aangehouden. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau.

Bekijk beelden van de inval

Een politiehelikopter assisteerde bij de zoekactie. De politie kwam de verdachte toevallig op het spoor. Een politieagent zag hem tijdens een surveillance in een auto rijden en waarschuwde daarop zijn collega's, waarna een korte achtervolging volgde.

De verdachte werd al een tijd gezocht, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij in de regio in 2010. Daarbij zijn volgens de woordvoerster geen gewonden gevallen. Meer details over die zaak kon ze nog niet geven.

De recherche doet nog onderzoek naar omstanders die betrokken zijn geweest bij het geweld tegen de agenten. De politie sluit niet uit dat daarvoor alsnog mensen worden aangehouden.

Politie-inval Den Haag