MUIDEN - De twee lichamen die vorige week woensdag werden aangetroffen in een auto in de Vecht bij Muiden, zijn van twee Afghaanse vrouwen uit Huizen en Naarden die sinds 2005 werden vermist.

Dat is gebleken uit gebitsidentificatie, zo heeft de politie dinsdag gemeld. Hoe en onder welke omstandigheden de vrouwen destijds te water zijn geraakt, blijft onduidelijk.

Het pathologisch en forensisch onderzoek aan de auto hebben daarover geen helderheid gegeven. De onderzoeken hebben ook geen nieuwe aanknopingspunten voor verder onderzoek opgeleverd, aldus de politie.

De auto met de stoffelijke overschotten werd tijdens dregwerkzaamheden gevonden. De twee vrouwen, Samina Achakzai (toen 34) uit Huizen en Mari Rahmanzai (30) uit Naarden, gingen volgens de politie op 22 maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Ze wilden een korte rit maken, maar keerden nooit terug naar huis.

Zoekactie

Een grootscheepse zoekactie volgde, maar de vrouwen en de auto werden niet gevonden. In 2007 is de zaak tegen het licht gehouden door een team dat oude zaken nog eens bekijkt.

Naar aanleiding van dat onderzoek is opnieuw gezocht in wateren in de omgeving, onder meer met speciale sonarapparatuur. Maar ook dat leverde niets op.