MIDDELBURG - De politie gaat op zoek naar mogelijke explosieven in de kustplaatsen Oost- en Westkapelle. Dat meldde ze dinsdag.

Uit het onderzoek naar de twee mannen die in september vorig jaar in het Zeeuwse Ritthem een caisson opbliezen, zijn mogelijk nieuwe plaatsen naar voren gekomen waar explosieven liggen.

Maandag vond de politie in een sloot in Koudekerke explosieven die direct te maken hebben met de twee verdachten. Hoeveel en wat er precies is gevonden, zei de politie niet.

Ze denkt dat de explosieven waarnaar dinsdag wordt gezocht uit de Tweede Wereldoorlog komen. De mannen verklaarden hobbyisten te zijn die spullen, waaronder munitie, uit de Tweede Wereldoorlog verzamelen.

Verklaringen

Het in Koudekerke gevonden materiaal wordt vergeleken met de verklaringen van de twee verdachten. Die ontploffing van het caisson was tot op tientallen kilometers afstand te horen.

Op de avond van de explosie in Ritthem zou een emmer kruit worden vernietigd. Wat bij het verbranden mis ging, is een raadsel. In de woning van een van de verdachten werd meer explosief materiaal gevonden.