DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft Sander V. dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens de moord op de 12-jarige Milly Boele.

Het hof acht bewezen dat V. Milly vermoordde door haar te wurgen met zijn broekriem. Ook acht het hof bewezen dat de ex-politieman en buurman van Milly haar seksueel heeft misbruikt en dat hij het lijk van het meisje heeft begraven.

Het OM eiste in het hoger beroep 25 jaar celstraf en tbs. Het hof heeft in het oordeel laten meewegen dat V. verminderd toerekeningsvatbaar is en detentie voor hem zwaarder zal zijn.

In november 2010 werd Sander V. tot 18 jaar en tbs veroordeeld voor doodslag door de rechtbank in Dordrecht.

Joints

Volgens het hof heeft V., nadat hij Milly mee had genomen naar zijn badkamer, op de rand van de wc 4 joints gedraaid en zich afgevraagd: ''wat nu?''.

Hij heeft daarmee de gelegenheid gehad zich te bedenken, maar hij heeft dat niet gedaan.

Hoger beroep

V. werd eerder van seksueel misbruik vrijgesproken, maar wel veroordeeld voor moord. Zowel de verdachte als het OM ging in beroep.

V. heeft altijd volgehouden dat hij zijn daad niet plande, dus dat er geen sprake kan zijn van moord. Het OM tekende beroep aan om de vrijspraak voor verkrachting aan te vechten.

Het hof achtte deze verkrachting dinsdag wel bewezen.

Verdwijning

Milly Boele verdween op 10 maart 2010 spoorloos. Kort voor haar verdwijning sprak ze nog telefonisch met haar moeder, tegen wie ze zei dat een buurman met een kat voor de deur stond.

Dagenlang was ze vermist en er werd een grote zoekactie op touw gezet. Bijna een week later werd haar lichaam gevonden in de tuin van buurman V. Hij had zichzelf bij de politie gemeld.

Uitspraak hoger beroep Sander V.