AMSTERDAM - Er mag binnenkort weer staand een biertje worden gedronken op de Amsterdamse terrassen. Dat zei een woordvoerster van de gemeente zaterdag.

Het verbod hierop wordt uit de algemene plaatselijke verordening geschrapt. Wanneer het verbod precies wordt opgeheven is nog niet duidelijk, maar handhaven van de regel is in ieder geval geen prioriteit meer, liet de woordvoerster weten.

''Het is een proces om het uit de APV te halen. Het is de ambitie om dat deze zomer voor elkaar te krijgen, maar zeker is dat niet.''

Geluidsoverlast

Het verbod was ingesteld om geluidsoverlast tegen te gaan. ''Terrassen bieden maar beperkt zitruimte. Als er ook gestaan mag worden, passen er meer mensen op en is er meer kans op geluidsoverlast'', legde de woordvoerster uit.

De gemeente kiest er nu voor om juist de geluidsoverlast zelf aan te pakken en daar gericht op te gaan letten. ''Dat betekent dat er nog steeds boetes voor overlast kunnen worden uitgeschreven, maar niet meer voor het staan met een biertje'', aldus de woordvoerster.