ROOSENDAAL - Het treinverkeer rond station Roosendaal is vrijdagochtend rond 10.30 uur op last van de brandweer stilgelegd. 45 minuten later werd het weer vrijgegeven.

De Roosendaalse burgemeester Jacques Niederer heeft vrijdag zijn ongenoegen geuit over het derde incident met lekkende Belgische ketelwagons in anderhalve maand.

De incidenten hebben vermoedelijk te maken met een nieuwe procedure. Belgische treinen worden sinds enkele maanden in Roosendaal gecontroleerd. Voorheen reden ze door naar rangeerterrein Kijfhoek in Zuid-Holland, aldus een gemeentewoordvoerder.

Burgemeester Niederer zegt dat een controle juist moet plaatsvinden op de locatie waar het transport vertrekt, laat hij weten in een verklaring.

''Dit is nu de derde keer op rij dat de brandweer met groot materieel moet uitrukken en dat treinreizigers in en rond Roosendaal stranden. Ik wil dat nu precies wordt uitgezocht hoe deze incidenten kunnen plaatsvinden’’, staat in zijn bericht.

Vrijdagochtend werd het treinverkeer van en naar Roosendaal kort stilgelegd. Uiteindelijk bleek er één druppel te zijn aangetroffen bij een ketelwagon op een zijspoor. Eerdere incidenten waren op 11 april en 15 mei.

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive

Treinverkeer rond Roosendaal plat