AMSTERDAM - De spijtbetuiging van hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. wordt wel heel ongeloofwaardig nu hij hoger beroep aantekent.

Dat vinden ouders van slachtoffers van M., laat hun advocaat Richard Korver donderdagavond weten.

Volgens de ouders moet iemand die echt spijt heeft en zegt de pijn van ouders en hun kinderen te begrijpen, de consequenties van zijn daden aanvaarden. "Hij zou hun lijden niet nog moeten verlengen door de procedure nu weer in zijn geheel opnieuw te laten voeren", aldus Korver.

Traumatiserend

Een hoger beroep kan een jaar duren, aldus de raadsman. "Ouders hoopten de kwestie Robert M. deze zomer, of althans dit jaar, af te kunnen sluiten." In hoger beroep moet alles opnieuw worden behandeld, stelt de advocaat. "Daardoor zullen ouders nog minstens een jaar indringend met deze zaak worden geconfronteerd. Dat is traumatiserend."

Daarbij vermoeden de ouders dat M. slachtoffers monddood wil maken, aangezien zijn advocaten onder meer het door de rechtbank toegekende mondelinge spreekrecht aan ouders als reden geven voor het hoger beroep.

De ouders zijn van plan het hoger beroep aan te grijpen om aan te tonen dat ouders wel degelijk ook slachtoffer zijn. Ook gaan ze proberen materiële schade, zoals aan M. betaalde oppasgelden, vergoed te krijgen.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak