ROTTERDAM - In een zaak uit Vlaardingen waarbij een 17-jarige jongen langdurig zou zijn gemarteld, heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gevangenisstraffen geëist van 2,5 en 3 jaar.

Tegen verdachte Jeffrey L. (21) is bovendien tbs met voorwaarden geëist. Een andere verdachte, Andy L. (23), tegen wie de officier van justitie 3 jaar eiste, moet zich onder toezicht stellen van de reclassering.

Met twee anderen hebben de beide Vlaardingers volgens het OM in februari vorig jaar de jongen mishandeld. Het slachtoffer werd vastgebonden in de douche en bewerkt met messen, hete pannen, een boormachine, peuken en heet vet.

In januari kregen de twee andere daders al straffen opgelegd van 16 en 24 maanden cel.

Details

De verdachten die donderdag terechtstonden, konden zich de details van hun gruweldaden niet steeds precies herinneren. Zij konden in die koude februarinacht niet goed nadenken, omdat ze onder invloed waren van cannabis en alcohol.

Ze zouden zich hebben laten opjutten door Vincent den B. (die tot 2 jaar is veroordeeld). Het slachtoffer zou bij hem een schuld hebben. Toen begon wat officier van justitie H. van Galen verscheidene keren een ''bizar en verbazingwekkend'' verhaal noemde.