MUIDEN - Bij baggerwerkzaamheden in de Singelgracht in Muiden is woensdag een auto aangetroffen met daarin twee stoffelijke overschotten.

Volgens de politie is de auto van twee Afghaanse vrouwen uit Naarden en Huizen, die sinds 2005 worden vermist.

De identiteit van de menselijke resten moet nog worden vastgesteld, zo heeft de politie gemeld. Hoe de auto destijds te water is geraakt, wordt onderzocht. De politie vermoedt dat er sprake is geweest van een ongeval, maar sluit een misdrijf nog niet uit.

De auto werd woensdagochtend rond 10.00 uur gevonden. De baggerwerkzaamheden en ook het scheepvaartverkeer werden in verband met onderzoek stilgelegd. De Singelgracht is een zijtak van de Vecht. Het autowrak is gevonden vlak bij de onderdoorgang onder de rijksweg A1.

Oefenen

De twee vrouwen, Samina Achakzai (toen 34) uit Huizen en Mari Rahmanzai (30) uit Naarden, gingen volgens de politie op 22 maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Ze wilden een korte rit maken, maar keerden nooit terug naar huis.

Een grootscheepse zoekactie volgde, maar de vrouwen en de auto werden niet gevonden. In 2007 is de zaak tegen het licht gehouden door een team dat oude zaken nog eens bekijkt.

Naar aanleiding van dat onderzoek is opnieuw gezocht in wateren in de omgeving, onder meer met speciale sonarapparatuur. Maar ook dat leverde niets op.