AMSTERDAM - De 86 studenten die van hogeschool Inholland een studieherstelproject aangeboden hebben gekregen, hebben daar geen gebruik van gemaakt.

Dat bevestigde bestuursvoorzitter Doekle Terpstra woensdag, naar aanleiding van een bericht in de Sp!ts.

''We hebben alles gedaan wat we konden. Met de betreffende studenten hebben we veel persoonlijk contact gehad. Het is nu een afgesloten hoofdstuk, we richten ons op een toekomst met goed onderwijs'', aldus Terpstra.

Inholland kwam in 2010 in opspraak toen bleek dat meerdere studenten ten onrechte een diploma hadden gekregen. In een vernietigend rapport dat de Inspectie van het Onderwijs vorig jaar publiceerde, kwam naar voren dat enkele opleidingen hbo-onwaardig waren.

Reputatie

Dat leverde de school reputatieschade op. ''We hebben stevige deuken opgelopen. Aan de andere kant maken we van de nood een deugd. We zijn een hele andere hoge school aan het maken, waarbij we juist door onze achterstanden een voorsprong kunnen pakken. We zijn er heel scherp op om beter onderwijs te bieden'', blikte Terpstra vooruit.

Kijkend naar het aankomende studiejaar is Terpstra vol vertrouwen. ''Vorig jaar hadden we 35 procent minder aanmeldingen ten opzichte van het jaar ervoor. Dus voor ons is het extra spannend wat er dit jaar gaat gebeuren.

Er is nu nog weinig over te zeggen, omdat 40 procent van de examenleerlingen nog geen keuze heeft gemaakt, maar ik ben vol goede moed.''