AMSTERDAM - Reddingsdiensten hebben bij de Tweede Maasvlakte het wrak gevonden van een vliegtuigje dat rond het middaguur van de radar verdween. 

De vier inzittenden van de Cessna die maandagmiddag vermist was, zijn nog in leven.

Onder de slachtoffers is een jongen van 10 jaar. Ook een jongen van 17, een man van 50 die het toestel bestuurde en een 59 jarige man zaten in het toestel.

Alle slachtoffers komen uit Rotterdam. Drie van hen zijn naar een ziekenhuis overgebracht met een ambulance, een vierde per helikopter. Over de precieze toestand van de slachtoffers is nog geen informatie.

Het toestel ligt op een landtong, aldus een woordvoerder. Het eenmotorige vliegtuigje is volgens de Kustwacht gevonden door het Kustwachtvliegtuig. Een helikopter zette daarop de eerste hulpverleners af bij het wrak.

Onderzoek

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van de crash, zo liet een woordvoerder weten. Ook het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is begonnen met forensisch onderzoek naar de crash met de Cessna op de Tweede Maasvlakte. Dat liet het KPLD weten.

Dinsdag start het technisch onderzoek. De oorzaak van de crash is nog onbekend.

Dichte mist

Het propellervliegtuig is vermoedelijk in de problemen geraakt door de dichte mist aan de kust. Het toestel was onderweg van het vliegveld Midden-Zeeland bij Middelburg naar Rotterdam-The Hague Airport. De piloot heeft geen noodsignaal afgegeven.

Het lot van het toestel was urenlang onduidelijk, maar toen het na enige tijd nog niet terecht was werd het ergste vermoed. Er werden acht schepen, een reddingshelikopter en een vliegtuig van de Kustwacht ingezet bij de zoektocht. De mist zorgde er wel voor dat met name vanuit de lucht moeilijk kan worden gezocht.

Telefoonnummer

Politie Rotterdam-Rijnmond heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor vrienden en familieleden van de inzittenden. Die kunnen bellen met het nummer 14010, als ze zich nog niet hebben gemeld en vragen hebben.

Wrak vermist vliegtuigje gevonden