ROTTERDAM - Schippers hebben maandag het stoffelijk overschot gevonden van de 35-jarige man die donderdagavond in de Nieuwe Maas vermist raakte tijdens een reddingsactie. 

Dat meldde de politie.

Het lichaam is gevonden in de IJsselhaven, voordat de politie maandagochtend begon met een nieuwe zoekactie. Forensische experts stelden vast dat het om de verdwenen redder ging, naar wie dagenlang is gezocht. De man verdronk toen hij een jongen van 12 uit het water wilde redden.

Auto

De verdronken redder zat donderdag met zijn vrouw in de auto toen hij drie jonge jongens in de rivier zag springen bij het Schiehoofd. De 12-jarige kwam in de problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De jongen werd ongedeerd aan boord van een schip gehesen en vertelde dat zijn zwemvrienden veilig de kade hadden bereikt.

De politie is ook nog op zoek naar de twee jongens die op eigen kracht uit het water kwamen. De geredde jongen zegt dat hij hun namen en adres niet kent.