HOEK VAN HOLLAND - De Kustwacht is maandagmiddag een grote zoekactie begonnen naar een verdwenen vliegtuigje. 

De zoekactie naar een boven zee verdwenen sportvliegtuigje heeft nog geen resultaat gehad. Schepen, een vliegtuig en een helikopter speuren maandagmiddag naar het toestel dat vier personen aan boord heeft.

Dat meldde de Kustwacht na 16.00 uur.

De Kustwacht spreekt met klem berichten op onder meer Twitter tegen dat het toestel al geland zou zijn op Rotterdam Airport.

Contact

De luchtverkeersleiding verloor iets na 12.00 uur het contact met het vliegtuig, dat op weg was van Zeeland naar Rotterdam-The Hague Airport, aldus een woordvoerder van de Kustwacht. Sinds 13.00 uur zoekt de Kustwacht naar het vliegtuig, dat ongeveer ter hoogte van de Maasvlakte verdween.

Bij de zoekactie naar de eenmotorige Cessna172 Skyhawk zijn onder meer vier reddingsboten van de KNRM, het marineschip Hr. Ms. Snellius, het kustwachtvaartuig Zeearend, een reddingshelikopter en een kustwachtvliegtuig betrokken. Ze zoeken inmiddels in een groot gebied.

De vrees is dat het toestel in de problemen is geraakt door plots opkomende zeemist en mogelijk in zee is beland. De onverwachte weersomstandigheden bemoeilijken ook het zoeken.