DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft zaterdagochtend in de Naarderstraat een man doodgeschoten.

Hij had kort daarvoor agenten gedreigd met een mes, zo heeft een woordvoerster van de politie gemeld.

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van een buurtbewoner, waarop agenten naar de woning van de man in de wijk Zuiderpark gingen.

Daar troffen ze de verdachte aan met een mes in zijn hand. Toen hij niet reageerde op verzoeken om het wapen te laten vallen, schoot een van de agenten op hem.

Kritiek

Voordat de man aan zijn verwondingen bezweek, stak hij een 23-jarige agente neer. Zij is naar een ziekenhuis gebracht. Haar toestand is kritiek. Pogingen de dader te reanimeren waren vergeefs.

De identiteit van de dader is niet bekendgemaakt. De rijksrecherche doet onderzoek naar de precieze gang van zaken. Forensische experts van de politie Hollands Midden doen onderzoek in en rond de woning.

Geschokt

Korpschef Henk van Essen is 'buitengewoon geschokt' door het incident. "Zij verdient iedere steun die maar nodig is." Van Essen spreekt over buitengewoon moeilijke omstandigheden waardoor de agenten zich genoodzaakt zagen te schieten. Hij ziet het onderzoek van de Rijksrecherche naar het incident met vertrouwen tegemoet.