ROTTERDAM - Een uitgebreide zoekactie op de Nieuwe Maas in Rotterdam naar het lichaam van de man die donderdag verdronk toen hij een jongen van 12 uit het water wilde redden, heeft vrijdag niks opgeleverd.

Dat meldt de politie. Een speciaal bergingsteam zocht met een sonarboot vanaf 11.00 uur op de bodem van de Nieuwe Maas. Scheepvaartverkeer werd omgeleid.

Om 18.00 uur werd het zoeken zonder resultaat gestopt. Maandag wordt gekeken of nog wordt gezocht met honden die zijn getraind in het herkennen van specifieke geuren.

De man zat met zijn vrouw in de auto toen hij drie jonge jongens in de rivier zag springen bij het Schiehoofd. De 12-jarige kwam in de problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen.

Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De jongen werd ongedeerd aan boord gehesen van een schip en vertelde dat zijn zwemvrienden veilig de kade hadden bereikt.

Hoogteverschillen

De zoekactie van vrijdag strekte zich uit over een gebied van enkele honderden meters breed en enkele tientallen meters lang. Door de vele hoogteverschillen van enkele meters en vervuiling met bijvoorbeeld autobanden en puin waren er te weinig aanknopingspunten voor duikers om gericht te kunnen zoeken.

Hoewel men zou verwachten dat een vermiste daar door de stroming afdrijft, leert de ervaring dat dit in het begin niet gebeurt omdat eb en vloed elkaar opheffen, aldus de politie. Na enkele dagen wordt een stoffelijk overschot wel vaak op grotere afstand aangetroffen.

De politie is ook nog op zoek naar de twee jongens die op eigen kracht uit het water kwamen. De geredde jongen zegt dat hij hun namen en adres niet kent.

Man wil drenkeling redden en verdrinkt zelf