ROTTERDAM - De politie is nog steeds hard op zoek naar het lichaam van de man die donderdag verdronk toen hij een jongen van 12 uit het water had gered.

De politie is nog steeds hard op zoek naar het lichaam van de man die donderdag verdronk toen hij een jongen van 12 uit het water had gered.

Met een groot team wordt op de bodem van de Nieuwe Maas gezocht. Scheepvaartverkeer wordt omgeleid, aldus een woordvoerster van de politie vrijdag.

''De bodem wordt afgezocht met een sonarboot. Het is een moeilijke klus omdat er veel stroming is’’, aldus de woordvoerster.

Hulpgeroep

De verdronken man zat met zijn vrouw in de auto toen hij donderdagavond drie jonge jongens in de Nieuwe Maas ter hoogte van het Schiehoofd zag springen. Een van hen, een 12-jarige jongen, kwam in de problemen. Na hulpgeroep sprong de man het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water.

De 12-jarige jongen is aan boord gehesen van een schip. Hij bleef ongedeerd en vertelde dat zijn twee zwemvrienden veilig de kade hebben bereikt.

De politie is dringend op zoek naar deze twee jongens, maar zij zijn nog niet gevonden. De geredde jongen zegt dat hij hun namen en adres niet kent.

Man wil drenkeling redden en verdrinkt zelf