ROTTERDAM - Een man die in Rotterdam een kind uit het water wilde redden is tijdens de reddingspoging zelf verdronken. Dat heeft de politie donderdag laten weten.

Het lichaam van de man is ondanks een zoekactie nog niet gevonden. De man zat met zijn vrouw in een auto in Delfshaven toen hij rond 18.30 uur drie jonge jongens in de Nieuwe Maas ter hoogte van het Schiehoofd zag springen.

Een van hen, een 12-jarige jongen, kwam in de problemen. Na hulpgeroep sprong de man het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water.

Oproep

De 12-jarige jongen is aan boord gehesen van een schip. Hij bleef ongedeerd en vertelde dat zijn twee zwemvrienden veilig de kade hebben bereikt. De jongen zegt echter dat hij hun namen en adres niet kent. De politie wil de twee jongens dringend spreken en roept hen op zich te melden.

Duikers van de brandweer hebben naar de man gezocht. Na ruim een uur werd die zoekactie gestaakt, omdat het volgens de politie op dat moment niet meer waarschijnlijk was dat de man nog zou leven.

Een sonarboot van de havendienst heeft de zoekactie overgenomen. Als dat donderdagavond niets oplevert, zal een bergingsteam van het Korps landelijke politiediensten vrijdag samen met de zeehavenpolitie verder zoeken. De politie wil de identiteit van het slachtoffer nog niet vrijgeven.

Man wil drenkeling redden en verdrinkt zelf