DEN HAAG - Zakenman Jan Dirk Paarlberg legt zich niet neer bij de veroordeling tot 4 jaar cel voor het witwassen van 17 miljoen euro die Willem Holleeder van Willem Endstra heeft afgeperst. 

Paarlbergs advocaat Frans Sijbers heeft woensdag gezegd dat ze in cassatie gaan tegen de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam.

De beschuldiging van witwassen was de belangrijkste in de strafzaak tegen de 55-jarige Paarlberg. Het hof verklaarde daarnaast ook bewezen dat Paarlberg schuldig is aan oplichting en belastingfraude.

Endstra

Holleeder is voor de afpersing van de in 2004 vermoorde Endstra veroordeeld en heeft zijn straf inmiddels uitgezeten. Paarlberg heeft altijd ontkend dat hij banden met Holleeder had. Met Endstra had Paarlberg vroeger een zakelijke relatie. De betaling van de Endstramiljoenen vond plaats in het kader van de ontvlechting van die betrekkingen, zo heeft Paarlberg altijd betoogd.

De verdediging is het niet eens met de bewezenverklaring en vindt dat het hof zijn beslissing niet voldoende heeft uitgelegd. Op sommige punten is de uitspraak juridisch onjuist, aldus raadsman Sijbers.