N48 deels dicht na dodelijk ongeval

AMSTERDAM - Door een frontale botsing op de N48 in Drenthe zijn dinsdagochtend twee mensen omgekomen.

Het gaat om een 29-jarige automobilist uit Coevorden en een 21-jarige vrouwelijke passagier uit Emmer-Compascuum. Dat meldde de politie dinsdag.

Het ongeval, waarbij twee voertuigen waren betrokken, gebeurde dinsdagochtend vroeg tussen Dedemsvaart en de aansluiting met de A28 bij het klaverblad Hoogeveen.

De auto van de Coevordenaar kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. Daarin zaten twee vrouwen van 28 en 35 jaar uit Hoogeveen. Zij raakten zwaargewond.

Ter plekke

De man uit Coevorden en de vrouw uit Emmer-Compascuum overleden ter plekke. Een tweede passagier, van wie de identiteit nog onbekend is, raakte zwaargewond. Volgens de politie ging het niet om een verkeerde inhaalmanoeuvre, omdat er op het moment van het ongeval geen andere weggebruikers waren. Sporenonderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was.

De N48, die oostelijk Overijssel verbindt met de noordelijke provincies, staat al jaren bekend als dodenweg en is één van de onveiligste wegen in Nederland. De laatste tien jaar gebeurden er ongeveer 550 ongevallen, waardoor dertien doden en honderd gewonden vielen.

Vorig jaar is de weg ruim een maand afgesloten geweest om die veiliger te maken. Zo zijn er ongelijkvloerse kruisingen gekomen en is de weg verbreed.

Bekijk het actuele filenieuws op NU.nl/verkeer

Tip de redactie