UTRECHT - De Utrechtse romafamilie Nicolich is in de afgelopen dertig jaar minimaal dertien keer huisvesting aangeboden door de gemeente.

De woningen zijn daarnaast zeker vijf keer ontruimd vanwege overlast of huurachterstand, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

De krant baseert zich op documenten die het via de Wet openbaarheid van bestuur in handen kreeg. Het ging om vier huizen, twee hotelovernachtingen en zeven keer om een bungalow of staplaats op een camping.

Eerder deze week bleek al dat de gemeente Utrecht 29 duizend euro heeft betaald om de familie een halfjaar onder te brengen in hotels en vakantieparken.

De gemeente betaalde niet alleen de overnachtingen maar ook de bijkomende kosten van bijvoorbeeld diners. De familie zou overigens twaalfduizend daarvan hebben terugbetaald.

Sloopwoning

Een deel van de familie Nicolich is inmiddels ondergebracht in een sloopwoning op Kanaleneiland. De familie werd vorige maand uit een landhuis in De Meern gezet.

Sinds september 2009 trok de familie langs parken en hotels omdat ze uit hun flat in Overvecht moesten vanwege overlast.