DEN BOSCH - Marco de K., die heeft bekend in 2009 in een hotelkamer in Tilburg de 22-jarige Kelly Balmaakers uit Made te hebben gedood, gaat in cassatie bij de Hoge Raad tegen zijn veroordeling tot 28 jaar cel.

Dat liet zijn advocaat Jan Sneep vrijdag weten.

De cassatie zal vooral draaien om de bewezenverklaring van een wilde schietpartij in Marseille in juni 2008, waarbij hij betrokken zou zijn geweest.

Het hof achtte daar drie pogingen tot moord en een poging tot doodslag bewezen. De K. is het daar niet mee eens. Hij zegt een dag voor die schietpartij Marseille te hebben verlaten.

Cassatie

Sneep liet weten tijdens de cassatie vooral voor de vorm nog naar de zaak Balmaakers te kijken. ''Voor mijn cliënt is het niet de bedoeling om in cassatie te gaan tegen dat deel van het arrest’’, verklaarde hij. Tijdens de laatste zitting zei De K. ook tegen de moeder van Kelly dat hij zijn straf voor die daad pakt, ook als dat levenslang zou zijn.

De rechtbank veroordeelde De K. in eerste instantie in 2009 tot levenslang. Wanneer de cassatie dient is nog niet duidelijk.