AMSTERDAM - Bram Moszkowicz verlaat per direct het familiekantoor Moszkowicz Advocaten.

Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat de maatschap in Amsterdam is ontbonden, omdat ''mr. Abraham (Bram) Moszkowicz naast de advocatuur ook nog andere werkzaamheden verricht''. Max en Bram Moszkowicz wilden dinsdag verder geen toelichting geven.

Max en David Moszkowicz, broers van Bram, hebben nu de leiding over respectievelijk de civiele en strafrechtelijke takken van de praktijk in Amsterdam.

Bram zal in zijn eentje in Amsterdam verdergaan, maar blijft vooralsnog wel in hetzelfde pand zitten. De maatschap van de advocatenfamilie in Maastricht blijft ongewijzigd.

Geen ruzie

Er is geen onenigheid binnen de familie Moszkowicz. Dat vertelt de advocaat aan RTL Boulevard. "Ik ga medewerkzaamheden uitvoeren buiten de advocatuur, die niet passen bij de maatschap en daarom is het ontbonden”, legt Bram uit.

“Ik ga dus ook nog iets anders doen. Ik blijf gewoon de advocatuur zelf beoefenen. Ik heb geen ruzie met mijn broers. Maar ik ga ook iets anders doen en dat heeft met televisie te maken”.

Bekendste

Bram is, na zijn vader Max, de bekendste Moszkowicz. Tot zijn cliëntèle behoorden de Surinaamse oud-legerleider Desi Bouterse, Johan V. alias De Hakkelaar en de Heinekenontvoerders, onder wie Willem Holleeder.

Ook de in mei 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra was een van zijn cliënten. De verdediging van Holleeder die toen werd vervolgd voor afpersing van Endstra, legde Bram in 2007 neer.

Tot de werkzaamheden buiten de advocatuur behoren zijn optredens als crimedeskundige bij RTL Boulevard.