DEN HAAG - Sander V., die in hoger beroep terechtstaat voor de moord op het 12-jarige meisje Milly Boele, wordt bedreigd in de gevangenis.

V. vertelde dinsdag aan het gerechtshof in Den Haag dat verschillende medewerkers in de gevangenis hebben gezegd dat zij niet voor zijn veiligheid kunnen instaan als hij wil meedoen aan activiteiten of wil sporten.

De ex-politieman en buurman van Milly uit Dordrecht zit in de gevangenis in Vught. Zodra hij buiten zijn afdeling komt, bijvoorbeeld om te sporten, wordt hij bedreigd, zo vertelde een van zijn advocaten al eerder.

Gevaar

Ook vertelde V. dat hij nooit meer een gevaar voor iemand wil zijn. Daarom legt hij zich erbij neer als het gerechtshof in Den Haag hem een langdurige psychische behandeling oplegt.

Van de rechtbank in Dordrecht kreeg de ex-politieman en buurman van Milly in het najaar van 2010 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd. Deze straf kreeg hij voor moord. Verkrachting van het meisje vond de rechtbank niet bewezen.

V. ging in hoger beroep omdat hij vindt dat hij zonder voorbedachten rade heeft gehandeld, doodslag dus in plaats van moord. Ook wilde hij van de tbs met dwangverpleging af.

Persoonlijkheid

Dinsdag besprak het hof onder meer de persoonlijkheid van de verdachte. V. is geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. De psycholoog van de observatiekliniek zei dat V. waarschijnlijk geen pedofiel is.

Er is wel kinderpornografie op zijn computer gevonden, maar volgens de psycholoog heeft V. ''geen structurele, obsessieve aandacht voor jonge kinderen''.

Behandeling

De ex-politieman zei zich aan te sluiten bij de deskundigen die zeggen dat hij aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt. ''Ik sta open voor behandeling, ook al vind ik het heel beangstigend om te horen dat die langdurig moet zijn. Als dat nodig is om te voorkomen dat ik ook nog een gevaar voor iemand ben, dan wil ik er alles aan doen.''

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive