VELDDRIEL - In het Gelderse Velddriel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een massale vechtpartij plaatsgevonden, waarbij 60 tot 70 man waren betrokken. Een 43-jarige man uit Esch die in zijn auto met stenen werd bekogeld, raakte ernstig gewond.

Dat meldde de politie zaterdag. Het tumult ontstond om onduidelijke reden op een besloten feest in een café aan de Provincialeweg.

Tijdens de vechtpartij stapte de 43-jarige in zijn auto en reed hij tegen meerdere geparkeerde auto's aan. Ook zou hij zijn ingereden op mensen die uit de horecagelegenheid naar buiten kwamen.

De woede van de menigte richtte zich vervolgens op de man. Met straatstenen werden de ramen van zijn auto ingegooid. Ondanks een slagaderlijke bloeding wist hij weg te komen bij het café, maar verderop probeerden feestgangers hem bij zijn auto opnieuw wat aan te doen. Agenten konden dit met moeite voorkomen.

Stabiel

Het slachtoffer - zelf ook verdachte - werd met spoed geopereerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel. Twee mannen van 40 en 51 jaar uit Kerkdriel zijn aangehouden wegens het belemmeren van de politie. Zij zitten vast.

De politie moest alle zeilen bijzetten om de vechtpartij onder controle te krijgen. Agenten vanuit de hele regio werden naar Velddriel gestuurd en er was assistentie uit Brabant en van de marechaussee.