ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag een 30-jarige Rotterdammer aangehouden die zou hebben gedreigd met het aanrichten van een 'bloedbad' in het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein.

Het dreigement leidde tot een enorme stroom berichten op Twitter, terwijl de verdachte zelf dat sociale medium niet heeft gebruikt. Dat maakte de politie bekend.

De Rotterdammer zou in het verleden hebben gedreigd hebben 'iets' uit te halen in winkelcentrum Zuidplein. Mensen uit zijn omgeving hebben de politie daarover ingelicht.

Volgens de politie was hun verhaal aanleiding om naar de man uit te kijken. Overigens verwachtte de politie niet dat de man iets zou ondernemen of dat hij de middelen had om iets aan te richten in het winkelcentrum.

Social media

De verbaal geuite dreigementen van de Rotterdammer, gingen vrijdag een eigen leven leiden nadat een onbekende erover had getwitterd. ''Dit bericht miste de context over de specifieke bedreiging en zorgde zo voor veel onrust op social media'', aldus de politie. Op Twitter kwam de 'hashtag' #Zuidplein in enkele uren zo'n 580.000 keer voorbij.

Een aantal winkels in Zuidplein sloot uit voorzorg de deuren. Intussen ging een groot aantal politiemensen op zoek naar de verdachte. Eind van de middag pakte de politie hem op. Hij was op de fiets onderweg van Barendrecht naar Rotterdam en was ongewapend.