AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie Zaanstreek-Waterland is vrijdagochtend een woning in Amsterdam-Noord binnengedrongen om een vuurwapengevaarlijke verdachte in te rekenen.

Omstreeks 14.15 uur, heeft de 34-jarige man uit Amsterdam-Noord zichzelf neergeschoten in zijn woning aan de Wognumerstraat.

Dat meldt de politie.

De politie was sinds 05.00 uur met veel mankracht aanwezig rond de woning van de verdachte. Het arrestatieteam wilde de man aanhouden, maar hij had zich verscholen in zijn slaapkamer.

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de drievoudige moord in Purmerland.

Onderhandelaars

Onderhandelaars zijn geruime tijd bezig geweest de verdachte over te halen zich over te geven, maar juist op het moment dat de man overtuigd leek om zich te laten arresteren werd het contact verbroken.

Niet veel later klonk er een schot en bleek dat de man zichzelf had neergeschoten. Een ambulance en traumahelikopter werden ingezet en de verdachte is zwaargewond en in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis

Purmerland

Op een parkeerplaats in Purmerland werden op 20 december de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs dood aangetroffen naast hun auto's. Ze waren doodgeschoten.

Op 19 januari werd het levenloze lichaam van de 34-jarige Mohamed Benbouker in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer aangetroffen. Hij was op 21 december vorig jaar als vermist opgegeven.

Motief

De drie slachtoffers ontmoetten elkaar vlak voor hun dood op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant in Amsterdam-West.

Het motief voor de drievoudige liquidatie lijkt een afrekening in het criminele milieu, maar de politie sluit andere scenario's ook nog niet uit. In deze zaak arresteerde de politie in februari al een 45-jarige man uit Purmerend.

Voor de arrestatie vrijdag in Amsterdam-Noord is de buurt enkele uren afgezet geweest. Twee woningen tegenover het huis van de verdachte, werden tijdelijk ontruimd.

Man schiet zichzelf neer na omsingeling