AMSTERDAM - Alle slachtoffers van de barbecuebrand op het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam zijn weer thuis.

Donderdag is het laatste slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen, dat meldde de politie vrijdag.

Rector Ron Camphuijsen liet weten dat de school tot op heden geen klachten van verontwaardigde ouders heeft ontvangen. ''Wij nemen onze verantwoordelijkheid als school zeer serieus, dat zien de ouders van de slachtoffers denk ik ook.''

De barbecue aan de Brahmsstraat was georganiseerd in het kader van de eindexamens die maandag van start gaan. Camphuijsen hoopt dat de slachtoffers alsnog aan de examens kunnen meedoen. ''We houden dagelijks de vinger aan de pols en tot nu toe zijn we voorzichtig optimistisch.''

Aparte ruimte

Mogelijk kunnen de slachtoffers de examens in een aparte ruimte maken, mochten zij daar behoefte aan hebben. De school is hierover in overleg met de betrokken scholieren.

Vijf leerlingen liepen woensdag brandwonden op als gevolg van een steekvlam tijdens het barbecueën. De slachtoffers hadden ook rook ingeademd.

De steekvlam ontstond na het gebruik van spiritus. Vier van de vijf gewonde kinderen zijn toen naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen hadden brandwonden opgelopen in het gezicht.