AMSTERDAM - Het tropische noodweer dat voor donderdag voorspeld werd, lijkt mee te vallen.

Gedurende de dag regende het in het zuidwesten van het land stevig, maar van noodweer is geen sprake. Dat laat Meteoconsult donderdag via Twitter weten.

Met name in Zeeland vielen in de middag enkele stevige buien. Rond 14.00 uur waarschuwde Weeronline nog voor zwaar onweer in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en het oosten van Overijssel. Die verwachting is in de loop van de middag bijgesteld.

De kans op zwaar onweer is donderdagavond klein en alleen voor het zuidoosten van het land blijft de waarschuwing voor zware buien met hagel en windstoten gelden, meldde weeronline.nl rond 17.00 uur.

Ook op de wegen en het spoor wordt weinig gemerkt van het voorspelde noodweer. De NS meldt aan het einde van de middag nog geen bijzonderheden te hebben gesignaleerd. De ANWB zag donderdagmiddag slechts enkele korte files in Zeeland als gevolg van de buien.

Warm

Limburg beleefde vandaag voor het eerst dit jaar een zomerse dag. Het kwik bereikte in Ell 26 graden. Ook bij de twee andere meetstations in Limburg, in Beek en in Arcen, werd het donderdag warmer dan 25 graden, meldt weeronline.nl.

Het was donderdag in heel Nederland drukkend warm. In het zuiden werd het het warmst, op Texel bleef het met 16,4 graden het koelst. Alle 'ingrediënten' voor noodweer waren aanwezig, zegt de zegsman. "Het geweer was geladen, alleen is de trekker niet zo heftig overgehaald."

Het KNMI waarschuwt donderdagavond nog wel voor onweersbuien met windstoten en hagel in Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland. "De kans dat er nog noodweer losbarst, is klein, maar zeker op plekken waar het nog warm is kan het nog wel gebeuren", aldus de woordvoerder van weeronline.nl.

Bekijk de huidige weersvoorspelling

Regen op warme dag