DEN BOSCH - Het onderzoek van de politie in Den Bosch naar gesuggereerde bendepraktijken in de plaatselijke wijk Kruiskamp heeft drie aangiften opgeleverd. .

Dat meldde een politiewoordvoerster donderdag. Ze kan echter niet uitsluiten dat kinderen uit angst voor represailles hebben afgezien van een gang naar de politie

Begin april verschenen er berichten in media dat basisschoolleerlingen in Kruiskamp gewelddadige rituelen van de Amerikaanse jeugdbende MS-13 kopieerden.

Op basis van die verhalen stelde de politie onderzoek in naar intimidatie en mishandeling van scholieren. Dat onderzoek leverde slechts drie aangiften op.

Bedreiging

De aangiften die bij de politie binnenkwamen, hadden betrekking op verdachten in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. Zo werd bijvoorbeeld een 12-jarige jongen aangehouden wegens bedreiging van een winkelier. Alle verdachten zijn in het bijzijn van een ouder gehoord.

De meesten bekenden het incident direct. De zaken tegen de jongens van 12 jaar of jonger worden, gezien de leeftijd, geseponeerd. De 13-jarige verdachte heeft een proces-verbaal gekregen. Voor alle jongens is een zorgmelding bij Jeugdzorg gemaakt.